Loading...

INFO

S. Halász Károly (1980-)

S. Halász Károly zenéje filmszerű, amit a szerző teljes tudatossággal használ. Annak ellenére, hogy sok műve nem filmhez készült, legtöbbeknek mégis már első hallásra a mozik világa ugrik be.
Nem véletlen ez. Egy kisérletezés eredménye, mely azt kutatja, vajon elérhető-e ugyanaz a hatás filmszerű zene hallgatása közben úgy is, hogy közben nem látunk filmet. Megpróbálja ráirányítani a figyelmet arra, hogy bár a filmek nézése közben sokszor észre sem vesszük a közben felhangzó zenét, a film élvezhetősége szempontjából legalább ugyanolyan fontos "kellék", mint maga a kép.
Művei ettől függetlenül ritkán készülnek pusztán önmagukban. Valamennyi eddig bemutatott szerzeményét kiegészítette más művészeti ág alkotásával, így az irodalom, tánc, képzőművészet, fotó segítségével a létrejövő produkciók egyfajta összművészeti teljesítményként kerültek és kerülnek színpadra.

Filmhatás Zenekar

Alapító, művészeti vezető: S. Halász Károly
A Filmhatás a mozi hangulatát varázsolja a színpadra, különleges, egyedülálló megközelítésben: a hagyományos mozgókép helyett S.Halász lebilincselő, érzelmeket felkavaró „filmzenéje” mesél a nézőnek. Izgalmas kalandozásra hív a filmes műfajok világába a zene és más művészeti ágak összhangjából kibontakozó „történetek” segítségével. Igazán különlegessé teszi, hogy az együttesnek saját zeneszerzője van, ami új felfogás a mai zenei életben, főleg ha hozzávesszük, hogy a szerző egyben művészeti vezető is, így pontosan az elképzelteknek megfelelően szólalnak meg a művek.
10 éves
fennállása alatt több, mint 130 művész, köztük 8 alkotó, 3 kórus fordult meg a 6 nagy és több kisebb produkcióban szinte valamennyi művészeti ágat képviseltetve.
A zenekar folyamatosan változó összetétele, S.Halász újabb és újabb koncepciói, ötletei következtében minden koncert tartogat újdonságot. A produkciók száma a következő években továbbiakkal bővül.

Eklekta Kamarakórus

Alapító, művészeti vezető: S. Halász Károly
Az Eklekta 2017 első felében alakult a Filmhatás Zenei Csoport tagjaként, hogy a hangszeres zene mellett a vokális műfaj is helyet kapjon a Filmhatás világában, szorosan kapcsolódva a már megteremtett irányvonalhoz.
Az kis létszámú énekegyüttes nem hagyományos kóruskoncertek megrendezését célozza meg, hanem hasonlóan a zenekarhoz projektekben gondolkodik, melynek során a produkciók felépítését - összekötve más művészeti ágakkal - egy-egy téma mentén dolgozza ki.
A megszokott koncerthelyszínek mellett olyan más helyeken is megjelenik, amely alapvetően nem koncertezésre van kitalálva, de az adott projekt zenei hatását erősíti.

A Filmhatáshoz hasonlóan elsődleges célja hatni a közönség érzéseire a lehető legszéleseb skálán.

Aula Kamarakórus

Művészeti vezető: S. Halász Károly
Hogy mitől szól jól az Aula Kamarakórus?

Mert egészen jó hangja van nálunk a pedagógusnak, a mérnöknek, a bölcsésznek, a közgadásznak. Nem vetjük meg a remek ételeket, rengeteget nevetünk és isteni a közönségünk.
Imádjuk a régizenét, a népdalfeldolgozásokat, a jazzt, a spirituálékat, a kortárszenét. 1998-ban alakultunk, így azt is tudjuk, mikor kinek született a gyermeke, és mikor van különórája.
Ha fesztiválra megyünk, egy jó bukkanónál visszafordulunk az autóval a szabadesést újraélni,
Elnyertünk pár díjat, de ezt hagyjuk, mert végülis nem ez a lényeg, bár jólesik mindig az elismerés,
Szeretjük egymást és egymás énekét, no. Ez az igazság.

Signum Kórus

Karnagy: S. Halász Károly
A Signum Kórus 2005-ben alakult az 1990-es évtől fennálló nőikarból és az ehhez 1997-től csatlakozó kamarakórusból. Az énekkar vezetését  S. Halász károly 2015-ben vette át.
Az elsősorban Etyek és környéke művészeti életét színesítő együttes fesztiválkórus és ezüst díjjal is rendelkezik. Aktuális repertoárját az etyeki búcsú programjában évente megrendezésre kerülő évadzáró koncert adja, amelyre mindig teljesen új műsorral készül. Ez a közönségnek változatosságot, a kórusban éneklőknek állandó fejlődést, izgalmas próbafolyamatotjelent.
A kórus állandó tevékenységein túl egyéb közösségi rendezvényeket szervez, illetve a közönséggel is kiváló kapcsolatot ápol, melyet a koncerteket követő fogadáson igyekszik mélyíteni.
A kórus Franciaországban, Németországban, és Erdélyben is vendégszerepelt, melyeket 2018-ban Észtországkövet.

Külön köszönetem fejezem ki
FEER MARIANNAK,
aki évek óta önzetlenül segíti munkám azzal, hogy szakmai életemet fotókkal dokumentálja!
A honlapon látható valamennyi fotó az ő munkája!