Blog

KONCERTHÉÉÉT!

Vasárnap, vasárnap, jön, jön!

https://www.facebook.com/events/926704377468200/

Ez a bejegyzés az Aula Kamarakórus honlapján jelent meg, ezen a címen: http://aulakorus.hu/blog/2017/10/16/koncertheeet/

Read More

Élőben a YouTube-on most vasárnap is

Lassan megszokott dolog lesz, hogy koncertjeinket a YouTube-on is közvetítjük, hogy aki kíváncsi, de nem tud eljönni, az otthonról, vagy akár utazás közben is kicsit ott lehessen.

Október 15-én vasárnap 16 órától a koncert idejében ezen a linken lesz elérhető a közvetítés:
https://youtu.be/NId-RScuZyw

Aki nem szeretne bíbelődni ennek a linknek a használatával, javasoljuk a http://signumkorus.hu oldal felkeresését, ahol szintén a közvetítéssel egy időben lesz látható a koncert.
Várunk mindenkit szerettel élőben és a készülékek előtt is!

Ez a bejegyzés az Signum Kórus honlapján jelent meg, ezen a címen: http://signumkorus.hu/blog/2017/10/13/eloben-a-youtube-on-most-vasarnap-is/

Read More

Bemutatjuk a Silhouette Balettet

Novemberi koncertünkön ismét látható lesz a Silhouette Balett, akik most olyan darabhoz csatlakoznak, melyhez még nem készült korábban koreográfia. Röviden szeretnénk bemutatni őket is:

A Filmhatás 2009 óta működik együtt az ifjúsági balettcsoporttal. Azóta több nagy produkciót is készítettek közösen.

Számtalan első, második és harmadik helyezést értek el különböző országos és nemzetközi versenyeken, és felléptek a Thália, az Erkel Színházban és a Fészek Klubban.

Ezenkívül külföldön is bemutatkozási lehetőséget kapott az együttes többek között Tajvanon, Horvátországban, Lengyelországban, Szlovákiában, és az Amerikai Egyesült Államokban.

Ez a bejegyzés az Filmhatás Zenekar honlapján jelent meg, ezen a címen: http://filmhatas.hu/blog/2017/10/10/bemutatjuk-a-silhouette-balettet/

Read More

Egy kórus, meg még egy – koncert jövő héten

Kedves Barátaink!
A Signum Kórussal ebben az évadban egy új hagyományt teremtünk, melynek keretében alkalmanként más-más művészeti együttest látunk vendégül.
Az első ilyen koncerten a Labdarózsa Kórussal (Herceghalom) közösen lépünk fel október 15-én vasárnap 16 órakor az Etyeki Katolikus Templomban.
A hangversenyt, mint ahogy az elmúlt néhány koncertünket is, élőben közvetítjük, melyet YouTube csatornánkon a https://youtu.be/NId-RScuZyw linken, vagy a Signum Kórus felújított honlapján, a Read More

Bemutatjuk a Gizella Nőikart

Közeledik a novemberi veszprémi koncert, melyen a Gizella Nőikar (Veszprém) is csatlakozik az előadáshoz. Ebben a posztban őket szeretnénk röviden bemutatni.

A 2002 óta működő kórus repertoárja a szakrális és világi kórusművek rendkívül széles körét felöleli a reneszánsztól a klasszikus és romantikus műveken keresztül a XX.századi zenéig.
Kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy Kodály, Bartók, Halmos, Karai, Bárdos, Kocsár, Legány, Tillai műveit, magyar népdalfeldolgozásokat énekeljenek.

A kórus nevéhez fűződik a hagyományosan minden év novemberében, a veszprémi Szent Mihály Székesegyházban megrendezésre kerülő Cecília-napi koncert, amelyre neves szólistákat hívunk.

Számtalan elismeréssel rendelkeznek, ezek közül

Read More

Filmhatás Veszprémben

Dübörög az évad, zajlanak az előkészületek, úgyhogy eljött az ideje, hogy bejelentsük:

Novemberben visszatér a Filmhatás.

A mozik (Cop Mortem) után ezúttal a királynék városában, a veszprémi Hangvillában szólal meg S. Halász Károly filmes jellegű zenéje egy egész estés koncert keretében.
Az előadáshoz csatlakozik a Gizella Nőikar Borbásné Gazdag Gabriella vezetésével és a Silhouette Balett Csáky Mária koreográfiájával.
A koncert pontos programját és az előadókat következő posztjainkban mutatjuk be.

Ez a bejegyzés az Filmhatás Zenekar honlapján jelent meg, ezen a címen: http://filmhatas.hu/blog/2017/09/27/filmhatas-veszpremben/

Read More