Egy kórus, meg még egy – koncert jövő héten

Kedves Barátaink!
A Signum Kórussal ebben az évadban egy új hagyományt teremtünk, melynek keretében alkalmanként más-más művészeti együttest látunk vendégül.
Az első ilyen koncerten a Labdarózsa Kórussal (Herceghalom) közösen lépünk fel október 15-én vasárnap 16 órakor az Etyeki Katolikus Templomban.
A hangversenyt, mint ahogy az elmúlt néhány koncertünket is, élőben közvetítjük, melyet YouTube csatornánkon a https://youtu.be/NId-RScuZyw linken, vagy a Signum Kórus felújított honlapján, a http://signumkorus.hu/ címen a koncerttel azonos időben lehet megtekinteni.
A koncert plakátja a mellékletben található.
Mindenkit szeretettel várunk akár a helyszínen, akár az élő közvetítés keretében! 
Végezetül néhány mondatban szeretnénk bemutatni a Labdarózsa Kórust:
A Herceghalmi Labdarózsa Kórus 1994-ben alakult Dr. Lipka Sándorné Éva énektanárnő kezdeményezésére, aki 21 éven keresztül szívvel – lélekkel vezette , irányította  vezényelte  a női kart.  Kedves emlékét hagyományos, tavaszi kórustalálkozójukon őrzik tovább.
2004. óta civilszervezetként is működnek. Az egyesület elnöke Dregusné Pusztai Márta.
Országos minősítésen bronz fokozatot értek el.
Szívesen énekelnek népdalt, feldolgozásokat, kórusműveket, német dalokat. Szerepeltek már zenekari és gitárkísérettel is.
2008-ban – Herceghalom kultúrájáért kitüntetésben –  részesültek, elsőként kiérdemelve ezt, a díj létrehozásának évében.
Szeretett vezetőjük elvesztése után Feleki László vette át a kórus karnagyi szerepét. Az eltelt több , mint két év alatt bebizonyosodott, hogy kiváló együttműködéssel tudják folytatni vele a kórusban éneklést.

Ez a bejegyzés az Signum Kórus honlapján jelent meg, ezen a címen: http://signumkorus.hu/blog/2017/10/06/egy-korus-meg-meg-egy-koncert-jovo-heten/